Keelpijn op natuurlijke wijze genezen

Nu is het dan echt zover: de winter is hier! De grote temperatuurverschillen zorgen voor veel keelpijn en vervelende verkoudheden. Afhankelijk van de locatie, heeft de keelpijn verschillende namen: faryngitis, laryngitis of tonsillitis. Maar hoe kunt u deze klachten op een natuurlijke manier verhelpen?


Planten bieden, door hun verschillende bestanddelen, meerdere eigenschappen om de keelpijn te verzachten.

Weegbree

Deze kleine plant, met de benaming Plantago laceolata, komt veel voor in onze tuinen en op het platteland. Het bevat behulpzame actieve bestanddelen tegen keelpijn.


De Europese autoriteiten zijn verzachtende en verlichtende eigenschappen om orale irritaties te behandelen. De werkzaamheid van weegbree wordt toegeschreven aan het gehalte aan plantenslijmstoffen. Deze substantie verzacht en kalmeert de luchtwegen met zijn verzachtende en kalmerende eigenschappen.

Maar dat is niet alles!

Weegbree is ook ontstekingsremmend, antiviraal, antibacterieel.Hij vermindert daarom de infectie.Bovendien heeft het ook immunostimulerende eigenschappen en kan daarmee het hoesten verminderen. Al deze eigenschappen maken het een plant van keuze in de oplossing van pijnlijke kelen.


Talrijke studies documenteren en ondersteunen de uitstekende werkzaamheid ervan bij het behandelen van keelpijn.

Pelargonium

Een andere bekende plant in onze tuinen, pelargonium sidoides, komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika.


Het heeft antibacteriële eigenschappen waardoor de aanhechting van bacteriën aan de ademhalingsslijmvliezen wordt geremd.Bovendien zorgt pelargonium sidoides ervoor bacteriën te evacueren door hun uitstoting naar de luchtwegen mogelijk te maken.

Antivirale activiteit

Pelargonium heeft ook antivirale activiteit door de afweermechanismen van het lichaam te activeren, waardoor de duur van de symptomen wordt verminderd. Talrijke wetenschappelijke publicaties ondersteunen deze verschillende eigenschappen.


Pelargonium en weegbree kunnen in verschillende vormen voorkomen: zuigpastilles, siroop, infusies. Elk van deze vormen heeft een andere dosering en komt tegemoet aan ieders voorkeuren.

PLANTIGOM

Keelgommetjes

Plantigomcombineert de weldaden van weegbree en pelargonium in een gom voor de keel om op te zuigen.

Dankzij hun heerlijke rode vruchtensmaak, zullen deze gommetjes zowel klein als groot bekoren.