PUBLIREPORTAGE

BESCHERM JE HUID TEGEN DE ZON

De dagen worden langer, de zon staat hoger en de temperaturen stijgen. Allemaal signalen die aangeven dat de zomer bijna in het land is. Bij de eerste zonnestralen komen we allen naar buiten om een kleurtje op te doen. Soms kan dat gewenste bruine kleurtje op een rood kleurtje uitdraaien. Voor dat je het goed en wel beseft, ben je verbrand. Zonnebrand is een soort brandwonde als gevolg van een acute reactie van de huid wanneer deze te veel is blootgesteld aan zonnestralen of aan UV-stralen.

TWEE SOORTEN STRALEN

De zon zendt zowel zichtbare als onzichtbare stralen uit. De onzichtbare stralen zijn de UV-stralen en infraroodstralen, de zichtbare stralen vormen het zonlicht. UVB stralen veroorzaken zonnebrand en zorgen voor onze bruine of rode kleur, ze stimuleren ook de productie van vitamine D. UVA stralen gaan door glas, deze veroorzaken een verkleuring van stoffen en verf. Ze zorgen voor vroegtijdige huidveroudering en verhogen het risico op melanoom kanker.

De snelheid waarmee een persoon verbrandt of bruin wordt, hangt af van verschillende factoren. Het huidtype, de leeftijd, de blootstellingsomstandigheden, het moment van de dag en de duur van de blootstelling kunnen dit allemaal beïnvloeden.


Een door de zonverbrande huid kan als volgt omschreven worden: de huid is vuurrood, gezwollen, warm en bij drukken op de huid ontstaat een witte plek. De huid voelt ook jeukerig aan en doet pijn bij aanraking.

flammaspray

ZONNEBRAND VOORKOMEN

  • Vermijd de zon tussen 12 en 15 uur
  • Draag een hoofddeksel of loszittende kledij met lichte kleuren,
  • Draag een zonnebril met EU-kenmerk
  • Smeer je huid een half uur voor je in de zon gaat al in met zonnecrème
  • Breng om de 2 à 3 uur een nieuwe laag aan voor een optimale bescherming

TOCH VERBRAND?

Als je toch verbrand bent, kun je best in de schaduw of bij voorkeur binnen blijven. Drink veel water en breng een herstellende verfrissende SOS After-Sun spray aan zoals Flammaspray®.

Flammaspray®

Flammaspray® SOS After Sun is een cosmetische spray die hydroxyproline bevat, een actief hydraterend ingrediënt. Het is verkrijgbaar in een sprayvorm van 75mL. Bij elke verstuiving wordt een transparante melkachtige nevel vrijgelaten die een verkoelend effect biedt na contact op de huid. De nevel dringt snel binnen zonder in te masseren. Het kan worden aangebracht op het gezicht en het lichaam.


Flammaspray® bevat geen parfum, parabenen of drijfgas en is hypoallergeen. Het mag 1 tot 2 keer per dag aangebracht worden, vanaf de leeftijd van 6 jaar. Flammaspray® vermindert de roodheid en helpt de huid na zonnebrand te herstellen. Het heeft een lange houdbaarheidsdatum en mag tot 3 jaar na opening nog altijd gebruikt worden.


Het is belangrijk om je huid te verzorgen bij zonnebrand maar het is essentieel om je huid te beschermen tegen de zon!

flammaspray