PUBLIREPORTAGE

GEEF JE ENERGIE
EEN BOOST!

Vermoeid, futloos of slapeloos... Geen paniek!
Hieronder vind je 6 adviezen voor een zomer in topvorm!

1. SCHEP ORDE IN JE BORD

Eet voedingsstoffen die de vermoeidheid tegengaan, vooral sinaasappels, kiwi’s, paprika’s, kersen, aardbeien, bloemkool of broccoli, die veel vitamine C bevatten. Zorg ook voor veel proteïnen, rijk aan aminozuren. Zet in op vis en zeevruchten, naast lever van gevogelte, kalkoen en varkensvlees. Denk ook aan granen die veel vitamine B bevatten die nodig is voor de goede werking van onze mitochondriën, de energiecentrales van onze cellen.


Beperk vooral alcohol en energiedrankjes. Koffie kan energie geven op korte termijn. Maar het is vooral een valse vriend voor onze energie. Vermijd gesuikerde dranken waarvan het oppeppend effect voor meer vermoeidheid dan energie zorgt!


2. VERHOOG JE INNAME VAN MAGNESIUM!

Je vindt dit in weekdieren (alikruiken, wulken, mosselen), oliehoudende gedroogde vruchten (amandelen, walnoten, pistachenoten, hazelnoten), peulvruchten (witte bonen, bruine bonen), volkoren graanproducten, spinazie, makreel, cacao en zwarte chocolade. Sommige mineraalwaters, die 90 tot 160 mg magnesium per liter leveren, vullen de inname aan: Hépar, Badoit en Contrex.


3. BEWEEG

Door te sporten kun je opnieuw fit worden! Vermijd een zittend leven, zelfs als je je vermoeid voelt. Je zal niet meer energie krijgen door voor de televisie te hangen of kruiswoordraadsels op te lossen. Beweeg! Vind een sportactiviteit die je graag doet zodat je het goede tempo kunt vinden. Denk aan zwemmen, omdat dit zorgt voor een stijging van het serotoninegehalte (een neurotransmitter die een gevoel van innerlijke rust geeft) in de hersenen.


4. DRINK WATER

Plots vermoeid? Vlug, een glas water. Water zorgt ervoor dat de chemische reacties in de cellen gemakkelijker plaatsvinden, in het bijzonder in de hersenen. Wacht niet tot je dorst hebt en drink een paar slokjes water. Jouwvermogen om je aandacht op iets te richten (tijdens een vergadering bijvoorbeeld) zal verdubbelen.


5. HAAL ADEM

Goed ademhalen, al is het maar voor 5 of 10 minuten, helpt om meer zuurstof tot bij de hersenen te brengen, waardoor je je fitter zal voelen.


6. VOEDINGS-SUPPLEMENT

Sommige voedingssupplementen zorgen ervoor dat jouw vitaliteit een boost krijgt. Defatyl Energy Plus is een voedingssupplement op basis van magnesium, vitamines B, L-carnitine en taurine. Deze voedingsstoffen spelen een belangrijke rol bij het fysieke en intellectuele herstel.


Defatyl Energy Plus draagt bij tot het verminderen van de fysieke en mentale vermoeidheid (dankzij magnesium en vitamines B2, B6, B9 & B12) en tot een goede werking van het energieleverend metabolisme (dankzij magnesium en vitamines B1, B2, B6 & B12). Defatyl Energy Plus, in de vorm van flesjes die gemakkelijk geopend kunnen worden en met een aangename fruitsmaak, is de oplossing om jouw energie een boost te geven. Als kuur te nemen.


Vraag raad aan uw apotheker. En raadpleeg uw arts als de symptomen aanhouden.