VERZORGING

METEN IS WETEN

ZO GEZOND IS JE HUID

Met een goede huidverzorging hou je de huid in topconditie en geniet je langer van een stralende huid.

Met een goede huidverzorging hou je de huid in topconditie en geniet je langer van een stralende huid.


Advies op maat voor een optimale huidverzorging

Ons analysetoestel neemt een brede waaier aan parameters onder de loep. Daarvoor maken we gebruik van heel nauwkeurige meetpennen en microcamera’s. Zo kom je alles te weten over het vochtgehalte, de stevigheid van de huid, de pigmentatie, de talgproductie, de zuurtegraad, het zonnetype en op het einde van de rit vertelt dit toestel je precies welke huidleeftijd je hebt.


Zo kan de apotheker je persoonlijk advies geven. Welke producten heeft je huid nodig? Hoe moet je ze aanbrengen? Wanneer gebruik je wat? In de apotheek vind je verschillende gamma’s verzorgingsproducten die stuk voor stuk voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen.

Vochtgehalte

Eén van de grootste bedreigingen voor onze huid is uitdroging. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Koude, water en airco hebben bijvoorbeeld een effect, maar nog belangrijker is de manier waarop we onze huid verzorgen. Veel mensen reinigen de huid te agressief. Door veel zeep te gebruiken spoel je de huidvetten weg waardoor het vocht in de huid makkelijker verdampt. Het klinkt tegenstrijdig maar veel water maakt je huid alleen maar droger. Een aantal beroepscategorieën zijn er extra gevoelig voor omdat men er vaak de handen wast. Denk maar aan artsen, verpleegsters, koks, schoonmaaksters, enz. Het analysetoestel meet het precieze vochtgehalte in je huid zodat we je persoonlijk kunnen adviseren over een kwalitatieve huidverzorging.

Elasticiteit

Eén van de meest opvallende veranderingen aan een verouderende huid zijn de rimpels. Naarmate we ouder worden maakt onze huid steeds minder elastine aan waardoor ze haar elasticiteit verliest. Rimpels geven het gezicht weliswaar karakter maar we stellen ze natuurlijk liever zo lang mogelijk uit. Op basis van de analyse kijken we welke producten je daarbij het best helpen.


Wist je bijvoorbeeld dat de huid rond de ogen vier keer dunner is dan de rest van de huid? Bovendien knipperen we ongeveer 10.000 keer per dag waardoor de oogcontour extra gevoelig is voor rimpeltjes en donkere kringen. Gebruik daarom een specifiek product voor de oogzone. Deze zijn minder agressief en laten geen vette film achter.

TIP VAN DE APOTHEKER

Heb je een bad of douche genomen? Dep de huid droog zonder te wrijven en smeer meteen een laag beschermende en vochtinbrengende crème over het hele lichaam.

Catho Valgaeren

Catho Valgaeren

Farmaceutisch Technisch Assistent

Zon: vriend of vijand?

Om voldoende vitamine D aan te maken is het belangrijk om elke dag even in de buitenlucht te vertoeven. Maar de zon heeft ook een negatieve impact op onze huid. Veelvuldig en onbeschermd zonnen verslechtert niet alleen de huidconditie maar is ook de belangrijkste oorzaak van huidkanker. Daarom is het belangrijk om bij felle zon een hoge uv-filter te gebruiken en je om de twee uur opnieuw in te smeren. Door de huid te onderzoeken kunnen we de pigmentatie in kaart brengen en individueel zonadvies geven over huidbescherming, rekening houdend met jouw huidtype.

Praktisch

Om een correcte huidanalyse te kunnen maken is het belangrijk dat je geen make-up of andere producten aanbrengt vóór het onderzoek. Dat geeft immers een vertekend beeld. Je voorziet best ongeveer een kwartiertje voor de analyse. Daarna krijg je individueel advies en begeleiden we je in het aanbod zodat je meteen van start kunt met een goede huidverzorging.