"Maak kennis met onze gemotiveerde en creatieve medewerkers."

JOHAN CLEMENS

VOORZITTER ZORG & FARMA

Beste lezer,

In dit digitale jaarverslag schetsen we wat 2017 voor onze onderneming betekende. We nemen enkele van de meest in het oog springende activiteiten onder de loep en het valt meteen op dat die stuk voor stuk de stempel dragen van de grote inzet, creativiteit en betrokkenheid van zowel onze medewerkers als management en directie. Ondanks de grote inspanningen kon niet elke Business Unit een even goed resultaat realiseren. De cijfers van de BU Hulpmiddelen waren schitterend, deze van BU Farma eerder teleurstellend.

BU Farma

In de Business Unit Farma besteedden we in 2017 veel aandacht aan innovatie en de verdere uitbouw van onze IMV-site. Bovendien werd het nieuwe concept ‘huisapotheker’ gelanceerd en daar scoorden we bijzonder goed. Heel wat cliënten kozen er al voor om een apotheker uit onze organisatie aan te duiden als hun huisapotheker. Zij kunnen rekenen op de uitmuntende farmaceutische zorg van onze medewerkers en een vernieuwend productgamma. Zo kregen onze BE.CARE producten een volledige restyling en werden ze opnieuw in de markt gezet als een kwalitatief en betaalbaar verzorgingsgamma.

BU Hulpmiddelen

In de Business Unit Hulpmiddelen kozen we ervoor om onze expertise op het vlak van dementie en incontinentie verder uit te diepen. HMC - gespecialiseerd in hoogtechnologische rolwagens en communicatiemiddelen - werd in 2017 verder geïntegreerd in onze werking terwijl we de productie van orthopedisch maatwerk outsourceten met het oog op een betere service voor ons cliënteel. Ook de werking van onze klantendienst werd verder geoptimaliseerd om nog betere resultaten te boeken.

Human Resources

Elke medewerker kon via de Wellfie-bevraging feedback geven over zijn of haar werkvermogen. De antwoorden leerden ons dat de medewerkers zeer gemotiveerd zijn en hun onderneming hoog in het vaandel dragen. Verder besteedden we veel aandacht aan ontwikkelingstrajecten en people management voor alle leidinggevenden. En bezoek zeker ook eens de vernieuwde jobsite, ontwikkeld door onze HR-medewerkers.

Laat je inspireren door dit overzicht en leer ons bedrijf nog beter kennen. Zo maak je kennis met onze professionele en gemotiveerde medewerkers die garant staan voor een nog betere toekomst van Zorg & Farma.


Johan Clemens

Voorzitter Zorg & Farma