VERNIEUWING

APOTHEEK LICHTAART

De apotheek in Lichtaart werd in 2017 volledig onder handen genomen. Het resultaat is een gloednieuw pand met prachtige mogelijkheden om onze patiënten nog beter te adviseren en begeleiden.

LICHT & GLAS

De apotheek is helemaal transparant. Een volledige glaswand naar de straat zorgt voor een optimale lichtinval en grote toegankelijkheid.

KIOSK

Om onze klanten zo goed en zo doeltreffend mogelijk te kunnen helpen, gebruiken we een kiosk. Aan de ingang kunnen klanten meteen aanduiden waarvoor ze komen, zodat ze niet onnodig hoeven te wachten.

PRIVACY

Er zijn twee verkooppunten. Niet naast elkaar maar net met veel ruimte tussenin zodat elke patiënt in alle discretie zijn of haar verhaal kan doen. De eerste kassa heeft een soort digitale voorraadkast en is bedoeld als contactpunt om mensen snel verder te helpen. Bij het andere verkooppunt kunnen de mensen met een voorschrift terecht die vaak ook wat minder advies en begeleiding nodig hebben.

VERTROUWELIJK

Voor een vertrouwelijk gesprek tussen patiënt en apotheker, nemen we tijd en ruimte. Aan de ‘zittende balie’ kunnen mensen hun verhaal doen, bijvoorbeeld in het kader van ‘de huisapotheker’.

DIGITAAL SCHERM

Achter de snelkassa is er een groot digitaal scherm. Ze doet dienst als een soort virtuele voorraadkast. De producten zijn er onderverdeeld in verschillende categoriegroepen zoals ‘maag & darm’, ‘pijn & koorts’, enz. Handig om snel de juiste medicatie te vinden. Maar het scherm kan ook gebruikt worden om meer uitleg te geven bij het gebruik van bepaalde producten of instructiefilmpjes te tonen.

HUIDANALYSE

De apotheek beschikt over een professioneel huidanalyse-toestel dat de apotheker in staat stelt om doorgedreven advies te geven. Het toestel zit geïntegreerd in het wandmeubel waar ook de verzorgingsproducten staan.